23948sdkhjf

Teslas konkurrent börjar bygga fabriken

Det blir den första och bara att nå guldstatus är bra nog.
Volvo Cars märke Polestar och Teslas tuffa utmanare har påbörjat konstruktionen av den första produktionsanläggningen i Kina.

I mitten av 2018 är det planerat att Polestar Production Centre i Chengdu i Kina ska vara färdigbyggt och därmed går startskottet för montering av produktionsverktyg och förproduktionstestning ska då inledas.

Polestar har som mål att anläggningen ska nå guldstatus i LEED-rankingen, Leadership in Energy and Environmental Design, och förutom produktion kommer anläggningen även ha ett så kallat kundupplevelsecentrum. Det kommer bland annat att ha en kundtestbana där potentiella kunder kan testa bilarna.

I dagsläget satsar Polestar på att producera 500 bilar per år och först ut är Polestar 1.

– Efter lanseringen av Polestar-varumärket i oktober är konstruktionen av nya Polestar Production Centre nästa steg i att omvandla våra planer till verklighet. Vi bygger ett Polestar Production Centre som är en reflektion av vårt varumärke, en facilitet som är modern, progressiv, tekniskt avancerad och omvärldsmässigt ansvarstagande, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078