23948sdkhjf

Engelsbergs Ventiler får ny ägare

Köparen kommer över produkter som tillverkas i höglegerade metaller.
Engelsbergs Ventiler köps upp av Ramén Valves. Köparen Ramén har sedan 1968 tillverkat kulsektorventiler för kontroll av vätskor, gaser, ånga och slurry. Verksamheten bedrivs i Bromma i Stockholm.

Ramén får genom köpet tillgång till produkter som till exempel avstängningsventiler, backventiler och sätesventiler i höglegerade metaller.

– Det här är en produktgrupp som kompletterar oss då vi redan jobbar med och har lång erfarenhet av reglertekniska lösningar. Ramén kommer att fortsätta växa med den breddade produkt-portföljen inom segment som papper och massa, industriella gaser, gruvindustri, kemisk industri, marin och offshore segmentet samt tankskyddsutrustning, säger Raméns vd Per Wennersten enligt ett pressmeddelande.

Engelsbergs Ventiler grundades 1949 av Avesta (som nu går under namnet Outokumpu Stainless) och tillverkar specialiserade ventiler för industriella applikationer. Det handlar om produkter som tillverkas i höglegerade metaller för applikationer som saltvatten, fosforsyra, svavelsyralösningar, klorgas med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109