23948sdkhjf

Saab tecknar kontrakt värt 206 miljoner

Försvars- och säkerhetsföretaget ska ge kunden teknisk support.
Försvarskoncernen Saab har tecknat ett supportkontrakt för Gripen-systemet i Sydafrika. Typiska supporttjänster är till exempel underhåll, reparationer och reservdelsförsörjning samt uppdatering av teknisk dokumentation.

– Undertecknandet av detta långsiktiga supportkontrakt förstärker ytterligare samarbetet mellan Saab, Armscor och det sydafrikanska flygvapnet. Den här beställningen är avgörande för att stödja en effektiv drift och tillgänglighet av Gripen C och D i Sydafrika under kommande år, säger Ellen Molin, affärsområdeschef för Support and Services inom Saab.

Sydafrika opererar 26 Gripen ur C-serien, ett stridsflygplansystem som är i operativ tjänst i det svenska, tjeckiska, ungerska, sydafrikanska och thailändska flygvapnet. Storbritanniens pilotskola för utbildning av testpiloter, UK Empire Test Pilots School (ETPS), använder Gripen för utbildning av nya testpiloter.

Gripen är ett Nato-kompatibelt stridsflygplan med global interoperabilitet som uppfyller alla krav ett flygvapen har på ett stridsflygplan. Gripen-systemet har ackumulerat över 250 000 flygtimmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11