23948sdkhjf

Anställer efter stororder

Behöver ytterligare 10-20 nya medarbetare.
Företaget Gelab kan behöva anställa 10-20 nya medarbetare efter den stororder företaget nyligen tog hem. Det säger vd Fredrik Dyfverman till P4 Jämtland.

Metal Supply rapporterade om ordern värd 70 miljoner kronor då den blev känd i slutet av november.

Beställare i den aktuella affären är det Gävlebaserade företaget Inresol som under flera år har utvecklat en portabel så kallad biobränslegenerator. Tanken är att den ska kunna användas i miljöer som inte har tillgång till levererad el- eller värmeproduktion. Det kan handla om till exempel landsbygd, obygd eller öar.

Ordervärdet gäller de första 1,5 åren. Gelab har tecknat ett femårigt tillverkningskontrakt och hoppas att affären blir värd betydligt mer. Allt beror förstås på hur marknaden tar emot den nya produkten.

Företaget har sedan 1980-talet varit verksamt som en nordisk kontraktstillverkare av elektroniska produkter, system och kablage. Kunderna finns i den nordiska industrin i branscher som energi, fordon, telekom, medicinteknik och säkerhetslösningar.

Företaget har tillverkningsenheter i Gäddede och Frösön i Jämtland. Vidare finns ett säljkontor i Sundbyberg utanför Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078