23948sdkhjf

Hexatronic köper för mångmiljonbelopp

Det nya dotterbolaget är Blue Diamond Industries i USA med 85 medarbetare.
Hexatronics förvärv Blue Diamond Industries är en amerikansk tillverkare av rör och dukt för telekommunikations- och kraftmarknaden.

Efter beaktande av en skattelättnad uppgår den totala köpeskillingen till 190 miljoner kronor.

Det amerikanska företaget tillverkar så kallad High Density Polyethylene (HDPE) rör och dukt för telekommunikations- och kraftmarknaden. Bolaget med huvudkontor i Lexington, Kentucky, har en modern produktionsanläggning i Middlesboro, Kentucky.

BDI har 85 medarbetare.

– Det är med stor glädje jag välkomnar BDI till Hexatronic-koncernen. BDI:s produktportfölj både kompletterar och stärker vårt erbjudande på den amerikanska marknaden. Dessutom stärker förvärvet betydligt vår närvaro på denna viktiga marknad, säger Hexatronics vd Henrik Larsson Lyon.

Hexatronic med huvudkontor i Göteborg är en svensk teknikkoncern inom fiberkommunikation, som levererar produkter och lösningar för optiska fibernät. Tillsammans kan bolagen inom koncernen tillhandahålla ett sortiment av passiv infrastruktur.

Fiberlösningar för mobiltelefonnät, aktiva komponenter och undervattenskabel är ytterligare delar som ryms inom koncernens verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109