23948sdkhjf

Verktygsföretaget växer

Ambitionen är att bli 5-7 procent större varje år.
Det Bankerydsbaserade verktygsföretaget Östrand & Hansen siktar på tillväxt efter ny ägarstruktur och en uppdaterad företagsprofil. Tanken är att växa verksamheten, inte minst geografiskt. Det framgår av ett färskt reportage i Uddeholm Sveriges kundtidning Supreme.

– Vi skapade en ny ägarbild. Vår ambition är nu att växa cirka 5–7 procent per år. Vi har sett över vad vi kan klara kapacitetsmässigt när det gäller maskinpark, personal och fastighet utan att drabbas av växtvärk. Det känns väldigt roligt och spännande att företaget utvecklas vidare, säger konstruktören Mikael Hansen till tidningen. Han är son till grundaren Göran Hansen och ingår i den nya ägarbilden.

För närvarande har de runt 20 medarbetare där många varit i företaget lång tid. Rekrytering av fler medarbetare pågår.

Företaget konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar och specialmaskiner. De utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.

Östrand & Hansen tillhandahåller prototyper, klipp- eller bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer.

Kunderna finns bland annat inom fordon, möbler, belysning, måleriverktyg, ventilation och medicin.

– Vi har klarat oss bra genom alla år trots svängningar på marknaden, mycket tack vare att våra kunder finns i olika branscher. I höst har vi haft rena ketchupeffekten. När vi nu börjar arbeta med Micropower Group breddar vi kundfältet ytterligare och ger oss in i elektronikbranschen, säger vd Mikael Ronder till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08