23948sdkhjf

76 miljoner kronor till 21 projekt

KK-stiftelsen har beviljat anslag till samverkan mellan högskola och näringsliv.
Projekten får dela på 76 miljoner, samtidigt som näringslivet medverkar med personer och utrustning till ett värde som minst motsvarar KK-stiftelsens anslag.

– Forskningsprojekt som görs i samproduktion stärker både företagens konkurrenskraft och forsknings- och utbildningsmiljöerna på lärosätena, säger Margareta Stark, programansvarig på KK-stiftelsen, enligt ett pressmeddelande.

Totalt inkom 79 ansökningar, och efter en granskning av experter och bedömare har KK-stiftelsen nu beviljat anslag på mellan 1,4 miljoner kronor och 4,8 miljoner kronor per projekt.

Näringslivet medverkar i projekten med personer och utrustning till ett värde som minst motsvarar KK-stiftelsens anslag. Bland årets beviljade projekt medverkar företag som Ericsson, Volvo Construction Equipment, Atlas Copco Rock Drills, ABB och Tetra Recart.

– KK-stiftelsen har alltid stött forskning och kompetensutveckling som görs i samverkan mellan akademi och företag. Årets beviljade projekt omfattar konkreta forskningsproblem, är vetenskapligt avancerade och samtidigt mycket relevanta för både deltagande företag och svensk industri, säger Margareta Stark, programansvarig, enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063