23948sdkhjf

Tillverkaren inom 3D-printing byter ägare

Köparen uppger att de nu är störst i norra Europa på området 3D-printade plastdetaljer.
Jönköpingsbaserade Prototal köper GT Prototyper i Ystad. Därmed växer företaget vidare inom additiv tillverkning (3D-printing).

Den köpta verksamheten sysselsätter 15 medarbetare och Prototal uppger att det i och med affären blir störst i norra delen av Europa vad gäller 3D-printade plastdetaljer.

Sedan WilRon Holdings gick in i Prototal har verksamheten fokuserats mot att bli en digital fabrik för plastkomponenter.

– Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärvet. Det goda samarbete som vi haft genom åren med GTP förstärks härmed till att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Inom ramen för vår nya verksamhetsinriktning – med ökat fokus på digital produktion av plastkomponenter innebär förvärvet att vi nu går från ord till handling, säger Prototals vd Henrik Lundell enligt ett pressmeddelande.

Prototal omsätter 200 miljoner kronor och har 130 medarbetare på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 70 medarbetare. Företaget tillverkar prototyper och serieprodukter i plast och var en av pionjärerna i Sverige på området 3D-printing.

– Prototals transformation är påbörjad. Vi fokuserar på renodling av verksamheten i syfte att skapa industriellt ledarskap inom prioriterade verksamhetsgrenar. Förvärvet ska ses som ett första initiativ inom segmentet additiv tillverkning av plastkomponenter. Fortsatta investeringar och konsolideringar inom detta segment ligger inom Prototals strategiska planer, säger WilRon Holdings vd David Mörk enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095