23948sdkhjf

Storkunder köper mer från verkstaden

Investerar i en ny femaxlig flerop.
Företaget RZ Mekpart i Mölndal strax utanför Göteborg investerar och tar in en ny maskin i verkstaden.

– Skälet är helt enkelt att vi har fått fler jobb att göra. Större kunder har ökat sina beställningar. Våra största finns inom printindustrin. Vi gör också jobb åt Volvo Cars och även en del åt Volvo Bussar och Lastvagnar, säger verkstadschefen Erik Larsson till Metal Supply.

De köper in sin andra CMX 50 U från tillverkaren DMG MORI. Det handlar om en femaxlig flerop. Maskinen ersätter en äldre treaxlig maskin. Inkörningen av den nya maskinen uppges ha gått smidigt.

– Eftersom den första maskinen har fungerat så bra så var valet av en till likadan maskin enkelt, säger Erik Larsson enligt ett pressmeddelande.

RZ Mekpart är ett av 13 bolag som ingår i RZ Gruppen. Företaget grundades 1976 och har idag ett 50-tal medarbetare. De tillhandahåller allt från tillverkning av prototyp till serietillverkning och bedriver även montage av avancerade detaljer.

Företaget ingår i RZ Gruppen som består av tolv mekaniska verkstäder och ett säljbolag i Norge där vart och ett är specialiserat på olika metoder och processer. Gruppen har funnits i 60 år.

Bland kunderna nämns på hemsidan Ford, RUAG, Saab, Aker, Göteborgs Stad, Gunnebo, Atlas Copco och Scania.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094