23948sdkhjf

Nixu utökar satsning på cybersäkerhet

Inrättar ett högteknologiskt cybersäkerhetscenter och rekryterar svenskt.
Företaget Nixu har haft en snabb tillväxt internationellt de senaste två åren och då framförallt med sin omfattande satsning på den svenska marknaden. Europoint, Safeside Solutions och Bitsec, är tre cyberspecialistföretag som har gått samman med Nixu som nu är ett av Nordens största cybersäkerhetsföretag med över 300 specialister.

Nu fortsätter satsningen, en filial till Nixus cybersäkerhetscenter i Helsingfors (Nixu CDC) slår upp dörrarna i Stockholm under början av nästa år.

Specialister inom teknisk analys och forensik övervakar företags hela ekosystem av information samt identifierar hot och utreder incidenter 24 timmar och dygnet, sju dagar i veckan.

– Det är inte längre en fråga om ens företag kommer bli hackat utan när. Ett cybersäkerhetscenter kontrollerar löpande inte bara vad som händer i företagets system utan belyser även omvärlden (dark web) för att så långt det är möjligt förhindra att incidenter inträffar. Med Nixu CDC följer specialisterna kritiska affärsprocesser snarare än att administrera ett fåtal säkerhetskontroller såsom till exempel en brandvägg, säger Jesper Svegby på Nixu i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Som del i företagets internationella satsning har Bitsecs före detta vd, Jesper Svegby, utsetts till kommersiell chef och medlem i Nixus ledningsgrupp.

Hans roll beskrivs som mycket viktig för den internationella tillväxten och han kommer att bidra med stora kunskaper från sina tidigare roller inom strategisk försäljning och affärsutveckling internationellt, skriver Nixu i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125