23948sdkhjf

Höganäs förvärvar tyskt företag

Ska ge en avgörande tyngd inom ytbeläggning och additiv tillverkning.
Höganäs förvärvar divisionen Surface Technology & Ceramic Powders från HC Starck.

Höganäs köper 100 procent av det tyska företaget. STC är en global tillverkare av ytbeläggningsteknik, keramiska pulver och pulver för additiv tillverkning, med ett stort antal tillämpningsområden. Företaget är en separat legal enhet inom Starck Group.

Tanken är att förvärvet ska ge Höganäs avgörande tyngd inom ytbeläggning och additiv tillverkning, och placerar Höganäs väl i linje med sina långsiktiga strategiska mål, skriver Höganäs i ett pressmeddelande.

– STC är ett spännande företag med attraktiv tillväxtpotential som strategiskt passar Höganäs mycket väl. Deras breda produktportfölj och starka varumärken kommer att bredda vår existerande portfölj och ge oss betydande produktutvecklingsförmåga och kunskap. Förvärvet ger oss också möjligheten att leverera till nya kundsegment inom flygindustrin. De kompletterar oss dessutom geografiskt genom sin starka europeiska närvaro, då vi redan har en stark sådan i Asien och i Amerika, säger Höganäs vd Fredrik Emilson enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11