23948sdkhjf

Samsung storsatsar på Lundabolaget

Ny produkt på största mässan baserad på Flatfrogs teknik.
CES i Las Vegas är världens största teknik- och innovationsmässa. 184 000 besökare är på plats och 4 000 företag ställer ut.

Där presenterar Samsung nu den nya interaktiva skärmen Samsung flip, helt baserad på en teknik från Flatfrogs skriv- och touchteknik för stora interaktiva skärmar, rapporterar 8till5.

Flatfrog utvecklar, tillverkar och marknadsför bildskärmar, bildskärmsteknologi och andra slag av interaktiva ytor.

Det är ett digitalt blädderblock för användning på företag. Man kan skriva med en penna, ändra om det behövs och sedan spara det och dela med sig.

– Man kan också flytta in annan information in i blädderblocket, exempelvis en bild från en mobil eller dator, säger Magnus Hollström, affärsutvecklingsansvarig på Flatfrog till 8till5.

Analytiker räknar till runt 50 miljoner konferensrum i världen. Stora aktörer tävlar nu om denna marknad.

Microsoft var först ut med ett digitalt blädderblock för ett och ett halvt år sedan. Samsungs variant konkurrerar dock med ett betydligt lägre pris.

Flatfrog hoppas på försäljningssuccé.

Vad betyder samarbetet med Samsung?

– Jättemycket. Samsung är ju ett konsumtentelektronikföretag. De har helt andra målsättningar med vad de gör. Denna typ av skärmar kan ta sig in i hemmen i framtiden, säger Magnus Hollström till 8till5.

2012 lanserade det skånska teknikföretaget sin första pekskärm på den holländska mässan ISE Trade show i Amsterdam. Företaget grundades 2007 skriver datormagazin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078