23948sdkhjf

Industriugnsföretaget Sarlin Furnaces köps upp

Förvärvaren Pegroco Invest ser en god tillväxtpotential för bolaget som omsätter 56 miljoner kronor.
Det svenska industriugnsföretaget Sarlin Furnaces har fått en ny ägare. Det är investeringsbolaget Pegroco Invest som har förvärvat verksamheten från den finska företagsgruppen Sarlin Group. Den nya ägaren vill satsa och få fart på tillväxten.

– Det här är positivt för oss. Vi ska kunna växa inom till exempel eftermarknad och olika projekt. Det ska också ske en satsning på Industri 4.0 vilket är ett område som Pegroco tror på i sina övriga innehav och där de har ett fint kontaktnät, säger Sarlin Furnaces vd Magnus Bergman till Metal Supply.

Företaget är en stor svensk aktör på området industriugnar för värmebehandling av metaller. Bland kunderna finns flera stora svenska industriföretag. I och med ägarbytet byter de också namn till Nordic Furnaces.

Sarlin Furnaces är inriktat på ugnar för värmebehandling av järn, stål, aluminium, zink och andra metaller. De tillhandahåller tjänster för service och underhåll och gör även nybyggnationer och moderniseringar av industriugnar. Bolaget har en lång historik och har i dag drygt 1 500 ugnar installerade hos kunder.

Bland kunderna kan nämnas flera av de stora svenska industriföretagen. Det handlar om välkända namn som till exempel Volvo, SKF, Atlas Copco och Sandvik.

Sarlin Furnaces omsätter cirka 56 miljoner kronor.

– Sarlin Furnaces har en mycket stark kundbas i Norden. Vi ser en god tillväxtpotential för bolaget, säger Thomas Brue som är vd för Pegroco Invest, enligt ett pressmeddelande.

Sarlin Furnaces nuvarande vd Magnus Bergman är kvar i sin nuvarande roll. Alla medarbetare följer också med i affären.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095