23948sdkhjf

Företaget inom industriservice växer

Bilfinger Industrial Services sätter upp ett nytt kontor i Göteborg.
Industriserviceföretaget Bilfinger Industrial Services gör en nyetablering i Göteborg. Det sker genom att ett så kallat engineering-kontor etableras nu i mars. Tanken är att utveckla verksamheten och komma närmare de kunder som är verksamma i området.

– Vi vill underlätta för våra kunder och knyta nya kontakter. Samtidigt vill vi erbjuda våra medarbetare en attraktiv arbetsplats med ett centralt placerat kontor som har goda kollektivtrafikförbindelser, säger Björn Svala, Affärsområdeschef Engineering, enligt ett pressmeddelande.

Affärsområdet växte förra året med drygt 17 procent till 115 medarbetare. Med etableringen i Göteborg är tanken att verksamheten ska bli ännu större.

Koncernen är baserad i tyska Mannheim och har globalt 40 000 medarbetare. Företaget etablerade sig på den svenska marknaden år 2005. Det svenska huvudkontoret ligger i Kungälv.

Bilfinger har över åren växt i Sverige både organiskt och genom förvärv. I dag är de ett av Sveriges största industriserviceföretag med 1 100 medarbetare. De arbetar mot de flesta industrier. Företaget bedriver verksamhet på fler än 35 svenska orter.

– Vi söker nu fler duktiga ingenjörer och projektledare inom disciplinerna process, mek/piping, el/instrument och civil, säger den blivande kontorschefen Lotta Sanfridson enligt ett pressmeddelande.

Bilfinger Industrial Services Sweden är leverantör av bland annat industriellt underhåll, projektledning & engineering och verkstadsproduktion. Bolaget har en omsättning på cirka 1,2 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062