23948sdkhjf

Plåt & Spiralteknik i Torsås investerar

"Här finns ett IoT-intresse ända från golvet upp till styrelsen".
Torsåsföretaget Plåt & Spiralteknik investerar i Internet of Things, så kallat Sakernas Internet. Tätorten Torsås ligger i Kalmar län.

Företaget kopplar nu upp sina spiraltransportörer med en lösning kallad Sigfox. Det innebär att kunderna kan se statistik och även få löpande rapporter från sina spiraltransportörer. Tanken är att undvika driftsstopp som kan bli kostsamma.

Första installationen i aktiv drift ute hos kund skedde nu i januari.

– Sigfox globala nätverk gör att vi kan få täckning där våra kunder finns, vilket förstås är viktigt för ett företag med en global kundbas, säger Plåt & Spiraltekniks vd Magnus Nilsson enligt ett pressmeddelande.

Det är IoT-konsultföretaget Diginav som rullar ut den aktuella lösningen.

– Det roligaste med att jobba med PST är att det finns ett IoT-intresse ända från golvet upp till styrelsen, säger Mikael Falkvidd som är IoT-konsult på Diginav, enligt pressmeddelandet.

Plåt & Spiralteknik, PST, är specialiserat på transportörer med axellösa spiraler. Företaget har tillverkat totalt över 4 500 spiraltransportörer. Deras produkter finns över hela i världen och i flera olika branscher. De gör allt från konstruktion till färdig produkt i egna lokaler och med egen personal.

Förutom i transportörerna finns deras axellösa spiraler i produkter som till exempel sedimentavskiljare, vertikalsystem och spiralpressar. Företaget omsätter 37 miljoner kronor och har 24 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063