23948sdkhjf

Köper upp två verkstäder

Industrikoncernen växer vidare med ett svenskt förvärv och etablerar dessutom en bas i Bosnien.
Industrikoncernen Turnmill förvärvar. Och de nöjer sig inte med ett köp utan köper två verksamheter på en gång.

Det är Linköpings Rostfria och BMT Engineering som de tar över. Företagen bedriver verksamheter i Linköping och i bosniska Mostar.

De båda företagen arbetar med skärande bearbetning. Verksamheten består av kontraktstillverkning av medel- och högvolymsartiklar. Arbetet utförs med hjälp av svarvning och fräsning. De tillverkar även egna produkter.

Verksamheterna har ett 20-tal medarbetare i Sverige och Bosnien. Kundbasen återfinns i Sverige samt i övriga delar av Europa.

Affären skapar synergier mellan de svenska bolagen. Den innebär också att en tillverkande enhet nu alltså etableras närmare den europeiska marknaden.

Sakib Masic som är Linköpings Rostfrias nuvarande vd kommer att ta hand om integrationen av verksamheterna. I det arbetet rapporterar han till Turnmills vd Mattias Skeppstedt.

Turnmill är verksamt inom skärande bearbetning. Företaget grundades 1991 som en kontraktstillverkare med fokus på skärande bearbetning. Basen är Jönåker som ligger strax söder om Nyköping i Södermanland.

Tillverkningen sker i allt från prototyp till höga serievolymer. De arbetar i råmaterial som plast, verktygsstål, aluminium, koppar, mässing, titan och rostfritt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078