23948sdkhjf

Scania och Kobelco sluter samarbete

Scania ska leverera motorer till Kobelcos lyftkranar.
Scania har slutit avtal med japanska Kobelco för att leverera industrimotorer med låga utsläppsnivåer. De kommer att användas i Kobelcos nya mobila hydrauliska lyftkranar, skriver Scania i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt nöjda med det här projektet och vi ser fram emot att ta ytterligare steg framåt i samarbetet med Scania. I den gemensamma utvecklingen av lyftkranen har vi sett vad Scania har att erbjuda i form av avancerad teknik och gott samarbete, säger Hiroaki Iwamitsu, chef över design och utveckling på Kobelco, i ett uttalande.

Lyftkranarna som kommer att använda motorerna är avsedda för världsmarknaden och har en lyftkapacitet på 300 ton. De produkter som kommer förses är modell CK3300G-2 (Nordamerika), CKE3000G (Europa) och CKS3000 för övriga marknader.

– Vi är väldigt glada att Kobelco har valt Scanias motorer för sina produkter. Vi känner oss trygga i samarbetet och ser fram emot en framgångsrik introduktion på världsmarknaden, säger Haruyuki Mayama, chef över motorförsäljning på Scania i Japan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109