23948sdkhjf

Tooltec växer med hjälp av akademiker

Företagets plan är att öka organiskt från 100 till 150 miljoner i omsättning inom fem år.
Tooltec i Trollhättan rekryterar och får in ytterligare akademiskt utbildad personal i företaget.

De har anställt den 24-årige indiern Sourabh Bhoje som har en färsk masterutbildning från Högskolan Väst.

– Sourabh kan med sin akademiska utbildning tillföra kunskaper och nya tankesätt i vår produktion. Han kompletterar teamet på ett bra sätt. Även om vi har många skickliga och erfarna tekniker i dag måste vi hela tiden fylla på med ny kompetens inför framtida uppdrag, säger företagets vd Claes Haraldsson, enligt ett pressmeddelande.

Bhoje började på Tooltec nu i januari och har i ett första skede lärt sig maskinparken och produktionsprocesserna. Han flyttade från sin hemstad Kolhapur i Indien till Trollhättan för två år sedan. Han hade hört mycket gott om Sverige och valde att bygga på sin ingenjörsutbildning vid Högskolan Väst.

– För mig var det ett enkelt val att stanna i Sverige och söka jobb här. Svenska teknikföretag är bland de bästa i världen på att använda avancerad teknik. Det lockar mig att arbeta med större utmaningar, därför är jag väldigt glad över jobbet, säger Sourabh Bhoje enligt pressmeddelandet.

Tooltec tillverkar komponenter till flygplansmotorer, satellitplattformar, gasturbiner, vindkraftverk och ett flertal andra produkter. Specialinriktningen är att bearbeta kvalificerade material genom svarvning, fräsning, borrning och gnistning.

Bland kunderna finns GKN Aerospace och RUAG Space.

Företagets ambition är att växa.

– Vi planerar för att växa organiskt och öka vår omsättning från 100 till 150 miljoner kronor inom de närmaste fem åren, säger Claes Haraldsson enligt pressmeddelandet.

Det kräver dock att de kompetensutvecklar befintlig personal och även rekryterar fler. Företaget räknar med att ha fler högskoleutbildade ingenjörer i framtiden.

För närvarande har de omkring 60 medarbetare där de flesta är CNC-operatörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078