23948sdkhjf

Jernkontoret välkomnar besked om yrkesutbildningar

"Stärker de för industrin livsviktiga yrkesutbildningarna".
Allmän behörighet införs på alla yrkesutbildningar i Sverige.

Branschorganisationen Jernkontoret välkomnar beskedet eftersom de länge har efterfrågat satsningar för utbildningarna som är viktiga för industrin.

– Det är bra att regeringen äntligen gör insatser för att stärka de för industrin livsviktiga yrkesutbildningarna, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, enligt ett pressmeddelande.

Högskolebehörighet införs på alla yrkesutbildningar.

– Om Sverige ska kunna ta vara på teknikens möjligheter måste vi alla inse att det som för länge sedan kanske var "något praktiskt att göra för den skoltrötte" i dag är högt kvalificerade yrken som leder till ansvarsfulla, utmanande och välbetalda arbeten, säger Bo-Erik Pers vidare enligt pressmeddelandet.

Jernkontoret vill nu också att fler riktiga undervisningstimmar införs i gymnasiet och att "eget arbete" därmed kan undvikas. Tanken med det här är att öka teknikintresset bland de unga.

Organisationen vill också stärka satsningarna på de tekniska utbildningarna. Det gäller i synnerhet automation och digitalisering.

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Den grundades redan 1747 och ägs av de svenska stålföretagen.

Organisationen företräder stålindustrin i frågor som berör till exempel handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094