23948sdkhjf

Plastföretaget automatiserar

PE Plast har robotar på gång in till flera maskiner.
Familjeägda PE Plast i Värnamo har en verksamhet som redan i hög grad är automatiserad men företaget fortsätter med sina satsningar på området.

– Vi har två nya robotar på gång till en befintlig maskin och till den nya, säger företagets vd och ägare Patrik Ekwall till Gnosjoregion.se.

De har investerat i en ny formsprutningsmaskin, vilket Metal Supply nyligen rapporterade. Totalt förfogar de nu över 21 formsprutor. Företaget har också köpt in en maskin för dubbelgjutning.

PE Plast har ett mycket bra drag i affärerna. Företaget har växt kraftigt under de senaste åren och på kort tid femdubblade de omsättningen. I år räknar de med att gå från 36 till 40 miljoner kronor.

– Orderböckerna ser fortfarande fantastiska ut och vi jobbar på enligt planen med investeringar i ny utrustning, säger Patrik Ekwall.

Företaget grundades 2009. Deras lokaler har precis byggts ut med 1 100 kvadratmeter. För närvarande har de 23 medarbetare.

PE Plast arbetar med att formspruta plastprodukter. Kunderna finns inom bland annat fordonsbranschen, el, sjukvården, bygg- och verkstadsindustrin.

Verktygskonstruktion tillhandahålls både lokalt och i Asien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.641