23948sdkhjf

Per Vannesjö Industri köper EBP i Olofström

Förvärvaren ser stora synergier med övriga bolag i koncernen.
EBP, European Body Panels, tillverkar avancerade delar till karosserier. Det sker i låga till medellånga serier till fordonsindustrin, enligt ett pressmeddelande.

Bland annat utrustar de Volvo Cars, Volvo Trucks, Volkswagengruppen och Aston Martin med serieleveranser och reservdelar. Bolaget har vuxit kraftigt och förbättrat lönsamheten.

Prognosen för innevarande år är att omsätta omkring 400 miljoner kronor med 200 medarbetare i Olofström.

Industrikoncernen PVI har sin huvudort i Västerås och omsätter runt 900 miljoner kronor med omkring 470 medarbetare. PVI äger också de två industrikoncernerna Inducore och AnVa Industries vilka utgör intressebolag i PVI.

Medräknat nämnda koncerner landar den totala årsomsättningen på runt tre miljarder kronor.

– Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens, inklusive bred erfarenhet av fordonsindustrin och annan verkstadsindustri, och har dessutom en långsiktig inriktning. Jag är övertygad om att EBP kommer att kunna dra god nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten, säger Anders Anderson, tidigare ägare till EBP, enligt ett pressmeddelande.

Per Vannesjö, ägare till PVI, kommenterar:

– EBP är ett mycket intressant tillskott till PVI-koncernen och det finns stora synergier med övriga bolag, framförallt EssKå Metallindustri i Landeryd utanför Hylte bruk som pressar plåt till fordonsindustrin. Det finns också potential till samarbete med övriga företag inom PVI, Ekenäs Mekaniska i Ekenässjön utanför Vetlanda och R-man i Värnamo, bägge med inriktning mot rörbockning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078