23948sdkhjf

Rekord för Uddevalla Finmekanik

Orderingången under hösten och vintern var 250 procent över budget.
Hösten och vintern var Uddevallaföretaget Ufabs (Uddevalla Finmekanik) mest hektiska hittills under de 50 års som företaget har existerat.

Orderingången var 250 procent över budgeterad nivå. För att hantera den här enorma mängden arbete krävdes mycket övertid från företagets medarbetare.

Samtidigt har början av innevarande år varit något lugnare då en kund i förpackningsindustrin har dragit ned på leveranserna. Det här bedöms vara av tillfällig natur.

Ufab har därmed kunnat återhämta sig. Den här extratiden har ägnats åt olika typer av förbättringsaktiviteter.

Företaget arbetar som en systemleverantör och kontraktstillverkare. Verksamheten består av utveckling, konstruktion, svets, bearbetning och montage av avancerade komponenter och maskinsystem.

Ufab omsätter 254 miljoner kronor och har 61 medarbetare.

De har rötterna i Uddevallas gamla varvsindustri. Ufab grundades för 45 år sedan och ingår som en del i koncernen Mattsongruppen. Förutom i Uddevalla har de även en anläggning i Shanghai.

Kunderna finns inom förpackning (Tetra Pak), energi (Siemens), offshore (National Oilwell Varco och Nexans), medicin (GE Healthcare), fordon (VBG Group och Componenta), jordbruksmaskiner (Väderstadsverken och flyg (GKN Aerospace).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094