23948sdkhjf

Oerlikon ska kunna göra snabbare diagnoser

Ny mätutrustning ger en smidigare process.
Den portabla tribologiska inspektionsutrustningen från Oerlikon Balzers/Primateria visas under Elmia Verktygsmaskiner.

Mikroskopiska mätningar och nyligen framtagen inspektionsutrustning ska informera företagets specialister exakt om vilken slags förslitning ett verktyg utsätts för.

Med den informationen i bagaget kan man därefter åtgärda rätt för att förbättra verktyget. På Elmia Verktygsmaskiner visar Oerlikon Balzers/Primateria hur inspektionsutrustningen fungerar.

– Det som vi tycker är mest spännande är att utrustningen går att ha med sig på kundbesök. Då kan vi göra mätningarna direkt i verkstaden och kunden slipper att skicka verktygen till oss. I stället kan vi ge en diagnos på plats och diskutera vad som behöver åtgärdas. Om det är ett stort verktyg går det att göra en avgjutning som sedan skickas till vårt labb Primateria i Uppsala för vidare analys, säger Cecilia Törnebladh, marknadsföringschef på Oerlikon Balzers Sverige.

Det går bra att ta med sig egna skaftverktyg till Elmia Verktygsmaskiner för att få en diagnos direkt i montern hos Oerlikon Balzers.

– Då får man reda på hur verktyget verkligen mår och våra specialister kan ge råd på plats om vad som behöver göras för att det ska prestera bättre, säger hon.

Oerlikon Balzers levererar ytteknik för precisionskomponenter och verktyg för metall- och plastbearbetningsindustrin.

Det blir premiär i år för företaget att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109