23948sdkhjf

Tar hem affärer för över 100 miljoner

Företaget OCS i Borås tecknar avtal med flera kunder i fordonsindustrin. Tillverkaren ser också att svensk industri är konkurrenskraftig.
Boråsföretaget OCS har på kort tid tagit hem två beställningar värda totalt 105 miljoner kronor. Beställare är kunder i fordonsindustrin.

– Inom loppet av två veckor fick vi en order värd 30 miljoner kronor från en stor tillverkare av elcyklar, och en annan order på 75 miljoner från en av världens största aktörer inom bilindustrin. Kunderna har produktion i Tyskland, Belgien och Slovakien, säger Christer Lundgren som är delägare och försäljningsansvarig på OCS, enligt ett pressmeddelande.

Företaget tillverkar hängande conveyors. Bedömningen är att omsättningen nu ökar med cirka 25 procent 2018 jämfört med förra årets drygt 80 miljoner kronor.

OCS bygger sin patenterade teknik på friktion. Tanken är att det ska ge en tyst, flexibel och framförallt oljefri produktionslina med hängande conveyors.

– Vi brukar säga att med vår teknik och kunskap blir industrin lean, clean och green. Våra kunder är innovationsdrivna och noga med miljön. Det visar att vår affärsidé är helt rätt och att svensk industri är konkurrenskraftig, säger företagets vd och andre delägare Kenth Almqvist, enligt pressmeddelande.

OCS grundades 1993 och har huvudkontor och fabrik i Borås. Försäljningskontor finns i Tyskland, USA, Japan och Kina. För närvarande har de drygt 30 medarbetare i Borås.
Läs mer om: OCS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079