23948sdkhjf

Investerar och dubblar kapaciteten i tillverkningen

IV Produkt installerar ännu en plåtbearbetningslinje från Salvagnini.
Växjöföretaget IV Produkts ägare Mattias Sjöberg har tillsammans med flera medarbetare drivit projektet.

– Den nya plåtbearbetningslinjen från Salvagnini ligger i vår plan för den ökade efterfrågan på våra produkter och ska ge oss den tillväxt på marknaden som vi väntar oss, säger han enligt ett pressmeddelande.

IV Produkt med 330 medarbetare tillverkar energisparande luftbehandlingsaggregat för bra inomhusklimat. Företaget omsätter 760 miljoner kronor. Under de senaste fem åren har de investerat 180 miljoner kronor i maskiner, laboratorier och lokaler. Företaget understryker att det är och ska vara ett lönsamt industribolag med produktion i Sverige. För det krävs kontinuerliga investeringar i ny teknik.

I den nya produktionslinjen finns ett större integrerat lagersystem med 30 platser för olika plåtämnen och tjocklekar. Lagerdelen kan förse produktionslinjen med olika enskilda plåtämnen för helt orderstyrd tillverkning av plåtpaneler.

I linje med lagerdelen är Salvagninis S4Xe stans- och klippcenter placerat.

– Det är viktigt att kunna erbjuda kunderna snabba automatiska omställningar/ställtider i så kallad ”masked time”, där man ofta har behov att kunna köra enstycksdetaljer i ”Kit-produktion”, för att på så sätt slippa verktygsbyte, förklarar Björn Ahlqvist, vd på Salvagnini Scandinavia, enligt pressmeddelandet.

Efter buffertsystemet matas plåtämnet vidare till panelbockningsmaskinen P4L-3216 där det bockas till önskad panel, som därefter går vidare till monteringsenheten.

Panelbockningsmaskinen är även försedd med ”MC8” med multifunktion och nytt vändbord med buffertmöjlighet och inmatning av förstansat material, samt Salvagninis patenterade klippfunktion.

Efter bockandet av profilen eller panelen så klipps den loss och matas ur maskinen.

Mjukvaran är en automatisk generering av styrprogrammen via ett OPS-system kopplat till affärssystemet.

Nu pågår installation hos IV Produkt och igångsättning sker under första kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078