23948sdkhjf

Flexenclosure tar mångmiljonkontrakt

Filippinskt företag beställer ett datacenter från Varafabriken.
Den svenska datacentertillverkaren med 94 anställda (2016) har en fått beställning på ett så kallat eCentre från telekomföretaget Globe Telecom, som uppgår till flera miljoner dollar och avser en anläggning på Filippinernas sydligaste ö, Mindanao.

Byggnationen av delar av datacentret har satts igång vid Flexenclosures svenska fabrik i Vara med planerad driftsättning under det tredje kvartalet i år.

Ordern har rotts i land i samverkan med det lokala företaget Orissa Wicomm, som blir ansvarigt för systemintegration och kontinuerlig support efter driftsättning.

Det är den första ordern från Filippinerna för Flexenclosure och bolaget har det senaste året vuxit mycket på olika marknader i expansion i hela världen.

– Vi hade en väldigt stark tillväxt i Asien och Stillahavsregionen under 2017, säger Flexenclosures vd David King.

Särskilt stark har tillväxten varit i Asien och Stillahavsregionen där ett antal beställningar från Australien och flera ö-nationer nyss inkommit.

– Vad det här senaste projektet på Filippinerna visar är att det inte varit några tillfälligheter och vi räknar nu med att 2018 kommer att innebära ytterligare kraftig tillväxt i regionen, säger David King.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093