23948sdkhjf

CTT Systems får order för 10 miljoner

Ett av Japans största nationella flygbolag beställer företagets luftfuktare.
Företaget i Nyköping med produktion i Nybro har fått en beställning från All Nippon Airways som väljer att förse sina Boeing 777X med luftfuktare i första klass, Business och i Cockpit.

All Nippon Airways har planlagt sin första Boeing 777X flygplansleverans till 2020. CTT räknar med Boeings beställningar kommer mot slutet av året för montering av luftfuktarna i de första av All Nippon Airways totalt 20 beställda Boeing 777X flygplan.

Totalt värde på ordern beräknas uppgå till cirka tio miljoner kronor.

– All Nippon Airways har på Aircraft Interior i Hamburg bekräftat att man valt luftfuktare till sin första klass och business samt till cockpit på Boeing 777X. Vi är mycket glada att vi tidigt i Boeing 777X-programmet vunnit två flygbolagskunder, säer Torbjörn Johansson, vd på CTT Systems, enligt ett pressmeddelande.

CTT Systems luftfuktare håller upp den relativa luftfuktigheten på en för passageraren på en bekväm nivå, omkring 20 procent.

En högre luftfuktighet på långväga flygningar minskar problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar.) och förbättrar välmående och sömn.

Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125