23948sdkhjf

Aluminiumföretaget expanderar

Alutrade bygger ut lagerytan med ytterligare 1 500 kvadratmeter.
Företaget är baserat i Växjö.

Framåt sensommaren förväntas utbyggnaden av lagerytan om ytterligare 1 500 kvadratmeter vara färdigställd. Byggnationen är i full gång och fortskrider enligt plan. För närvarande förfogar de över en lageryta på 5 000 kvadratmeter och 2 000 kvadratmeter kontor.

Bakgrunden till att de växer är en ökad kundstock och bättre efterfrågan. Kunderna vill också i högre grad ha kundanpassade produkter.

– Vi har under det sista halvåret säkrat ett antal nya kontrakt. Många kunder ser stora fördelar att jobba med oss. Det känns fantastiskt kul att göra denna tillbyggnad. Vi ser egentligen inga större hinder för att fortsätta växa. I dag har vi en väldigt liten marknadsandel, så även om konjunkturen vänder finns det en stor marknad för oss. Dessutom är aluminium ett material som är tilltalande i många konstruktioner och dessutom ett snyggt material, säger vd och delägare Mattias Söderqvist enligt ett pressmeddelande.

Alutrade grundades 1983 som en ren tradingverksamhet. De har med åren utvecklats till att bli ett specialistföretag inom aluminium.

Företaget tillhandahåller aluminium i olika former till företag inom tillverkningsindustrin. De bearbetar och förädlar produkter genom fräsning, svarvning och kapning. Alutrade verkar också som en grossist.

Under de senaste fem åren har företaget växt kraftigt organiskt. Det här har alltså skett på egen hand och utan förvärv.

Förra året sålde de för 145 miljoner kronor vilket var ett nytt rekord. Fyra år tidigare omsatte de 80 miljoner kronor. Antalet medarbetare har också över de här fyra åren ökat från 21 till 30 stycken vid kontoret och lagret i Växjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078