23948sdkhjf

Automationscenter ger tusen nya jobb

Med en investering på drygt en miljard kronor skapas nya jobb i anslutning till ABB:s nya innovations- och träningscenter i Österrike.

ABB förvärvade så sent som i juli 2017  Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH (B+R) i närheten av Linz i regionen Ober-Österreich. Företaget ingår numera i ABB  Industrial Automation. Investeringen är för ABB den hittills största i sitt slag inom området industriell automation.

På sikt räknar man med att ett tusental högteknologiska jobb ska kunna skapas tack vare centret, som kommer att samarbeta med ledande högre tekniska utbildningar i framför allt Österrike.

Detta baseras i hög grad på teknologin ABB Ability, som möjliggör produktion med hjälp av molnuppkopplade maskiner och industrirobotar.

Innovations- och träningscentret kommer att få en yta på 35 000 kvadratmeter och ha toppmoderna laboratorier för forskning och utveckling, med inriktning på det allra senaste inom automation, industriella kontrollsystem och artificiell intelligens, AI. Kunder, partners och anställda ska här erbjudas utbildning.

Anläggningen som börjar byggas under sommaren beräknas stå klar för att tas i bruk under 2020, uppger ABB i ett pressmeddelande. Då kommer anläggningen i Eggelsberg att vara en av koncernens största i sitt slag.

B+R har haft en utmärkt start med ABB som har överträffat våra förväntningar. Vi är på rätt väg för att snart uppnå vårt mål på en avkastning på mer än en miljard dollar, konstaterar ABB:s vd Ulrich Spiesshofer.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094