23948sdkhjf

Maskinbyggare växer kraftigt

Ökar antalet medarbetare. Företaget investerar också i anläggningar och maskiner.
Det är Examec Maskinmontage i skånska Tomelilla det handlar om.

Företaget är en leverantör av precisionsdetaljer och maskinbygge till flera stora forskningsanläggningar. Det handlar om Max IV, ESS och CERN. Bland kunderna finns även tillverkare av hypersportbilar och förpackningsindustrin. Det handlar om beställare som ofta ställer mycket höga precisionskrav på sina leverantörer.

– Vi vill jobba på en lite högre nivå där förädlingsvärdet är högre, säger företagets vd Mats Ohlsson till Metal Supply.

Examec menar att det som är enkelt att tillverka ändå läggs ut i lågkostnadsländer. Att bygga billigt och konkurrera där ska de inte syssla med.

Företaget växer kraftigt och har ökat antalet tillverkningsorder med över 50 procent över två år, enligt ett pressmeddelande.

– Alla kunder beställer mer, säger Mats Ohlsson.

Därför bygger de ut sin anläggning och fördubblar monteringsytan. Företaget skapar också en helt ny avdelning för för ankommande och avgående gods.

Examec har också investerat i maskiner. Det handlar om utrustning från DMG MORI. Det är två DMG MAHO-maskiner. Den ena är en NTX2000-svarv med 5-axligt huvud och den andra en DMC160 FD palettmaskin med 5-axligt huvud och karusellfunktion.

Företaget ökar också antalet medarbetare. Nu söker de bland annat en ny chef till sin bearbetningsavdelning och en utbildad elektriker helst med automationsinriktning.

– De senaste två åren har vi ökat antalet medarbetare med åtta personer vilket är en ökning med 20 procent, säger Mats Ohlsson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078