23948sdkhjf

Här finns många kap på svetsmässan

Norton visar flera nyheter för kapning, slipning och polering för metallbearbetning på Elmia.
Norton visar ett flertal innovationer för kapning, slipning och polering på Svets och fogningsteknik på Elmia i Jönköping mellan den 15 -18 maj.

Exempelvis kapskivan, Quantum3, med keramiskt slipmedel. Kapskivan är 2,5 mm tjock och 125 mm i diameter, och utlovas till följd av det keramiska slipmedlet bli mycket snabb att kapa med, ovanpå det ha mycket lång livslängd.

Andra nyheter för visning på mässan är de nya lamellrondellerna, Norton X-Treme Heavy Duty och Norton X-Treme Heavy Duty Trim.

Lamellrondellerna är konstruerade av en mycket kraftig nyligen framtagen polyesterduk belagd med den senaste varianten Norzon-slipmedel.

Rondellerna har extra långa slipdukslameller vilket ska öka livslängden väsentligt enligt tillverkaren. Dessutom fås en effektivare slipning passande för till exempel kantbrytning och rundning.

Rondellerna utlovas ha mycket stor motståndskraft mot nedslitning och söndertrasning. Använt slipmedel är avsett för bearbetning av järn, stål och rostfritt och ger extra hög avverkning på kort tid.

Ett kraftigt utvidgat sortiment med lamellslipstift och kvickrondeller i flera nya dimensioner och kornstorlekar finns även i montern.

Lamellslipstift ska ge flexibel och följsam slipning. Kvickrondeller har snabbfäste och används i minislipmaskiner för slipning av små ytor eller i svåråtkomliga utrymmen.

Monter A06:14
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093