23948sdkhjf

Troax ökar kapaciteten

Investerar 50 miljoner kronor vid sin huvudanläggning i Hillerstorp.
Verkstadsföretagets bas är Hillerstorp i Gnosjö kommun. Kapaciteten kommer att höjas mot slutet av året, enligt delårsrapporten.

Metal Supply har tidigare rapporterat att företaget planerar flera investeringar.

– Vi har under kvartalet, i likhet med fjärde kvartalet föregående år, noterat en lägre aktivitet hos kunder inom automotive. Under kvartalet har vi återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg, säger vd Thomas Widstrand.

Rörelseresultatet i det första kvartalet minskade till 6,5 miljoner euro (6,6). Rörelsemarginalen föll till 17,7 procent (18,2).

Orderingången ökade med fem procent till 40 miljoner euro (39). Nettoomsättningen steg med en procent till 37 miljoner euro (36).

– Priserna på stål har gått upp, speciellt i USA och koncernen har därför justerat priset för att reflektera en högre kostnad för stålinköp. Vår bedömning är att detta kvartal har marknaden vuxit marginellt. Indikationen är att de flesta kunder har välfyllda orderböcker, men att marknadstillväxten har planat ut på en hög nivå. Orderstocken vid periodens utgång är fortsatt på en tillfredsställande nivå, säger Thomas Widstrand.

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.69