23948sdkhjf

Australiensare kan få Swedish Steel Prize

Helt moduluppbyggd spannmålsvagn kan rymma hela 62 000 liter.
Årets utdelning till något av de fyra nominerade företagen sker i Stockholm den 24 maj, en del av ett tre dagars långt event med föreläsningar och visiter på SSAB för hundratals deltagare från hela världen.

"Vagnen är ungefär 700 kg lättare än tidigare lösningar, vilket hjälper till att minska markkomprimeringen och ger bättre bränsleeffektivitet. Den moderna designen kräver nästan ingen svetsning för att hålla längre, medan leveranser som byggsats med enkel montering representerar ett helt nytt tänkesätt inom jordbruket." skriver SSAB i sitt pressmeddelande.

– Tanken med Nyrex var möjligheten att skapa bättre effektivitet. Kan vi bli snabbare, mer miljövänliga och utmana normen? Det är teman som hela företaget arbetar efter, förklarar Colin Jorgensen, vd på Trufab.

Underredet på fältvagnen och de förskurna 625 mm breda panelerna för sido- och golvmodulerna är konstruerade av höghållfast stål. Sammansättningen av de modulära panelerna bygger på böjda fogar och mutterfästen. Vagnen är designad med tandemaxlar och inbyggda bromsar och kan distribueras med hjul eller larvband. Det kan också förses med en brandvattentank på sidan.

Juryns motivering för att utse Trufab till kandidat för Swedish Steel Prize 2018 lyder:

"Med en modulär design nästan helt utan svetsning, har Trufab skapat en flexibel och lätt fältvagn som kan slutmonteras på plats. Tack vare moduluppbyggnaden kan olika storlekar lätt levereras, och samtidigt blir underhållet enklare. Denna nya fältvagn minskar kostnaderna och ökar produktionseffektiviteten både för producenter och slutanvändare."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156