23948sdkhjf

Tävlar med autonom solcellsbil

Mälardalens högskola konstruerar för att vinna World Solar Challenge i Australien 2019.
Studenterna i projektet MDH Solar Team, på Mälardalens högskola (MDH), är i full fart med utvecklandet, uppger ett pressmeddelande.

Genom det strategiska avtal som finns mellan MDH och Volvo Group, går Volvokoncernen in som huvudsponsor för studentprojektet.

– Den nya, autonoma solcellsbilen kommer att utvecklas i samarbete med forskare på Volvo CE och MDH, och bygger på många framtidsteknologier som vi kommer att se i våra personbilar framöver, säger Janne Carlsson, universitetslektor och handledare för projektet.

Hösten 2019 avgörs racingtävlingen World Solar Challenge i Australien, där lag från universitet i hela världen tävlar om vilket solcellsdrivet fordon som på snabbast möjliga tid kan köra 300 mil tvärs över Australien.

MDH deltog med ett team hösten 2017, med Volvo Group som huvudsponsor.

Solcellsbilen kommer att förena både autonom och fysisk körning.

– MDH Solar Team är ett utmärkt exempel på ett studentprojekt där studenter från flera olika program med stort engagemang och personlig drivkraft får praktisk erfarenhet och förberedelser för arbetslivet i form av tvärfunktionell problemlösning, ansvar och initiativ. Som en bonus inkluderar projektet dessutom miljöfokus och teknik med koppling till hållbar energi, elektrifiering och automatiserad körning, särskilt intressant för oss, säger Lars Pedersen Director Research & Innovation Policy på Volvokoncernen.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097