23948sdkhjf

Skånskt industrikluster driver elfordonssystem framåt

Sätter igång ett projekt med partners runt södra Östersjön samt intresserade företag.
Industriklustret IUC Syd avser att sprida kunskap om elfordonssystem och om nödvändigheten av att gå över till förnybara bränslen.

Målet är att konstruera ett nätverk av organisationer och företag som vill driva utvecklingen av elfordonssystem i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen.

Det treåriga projektet har fått namnet Creating automotive renewal (Car) och bekostas främst av ett EU-program för södra Östersjön.

Den beviljade budgeten är på totalt 1 950 000 euro, varav runt 1 550 000 euro kommer från EU. Kvarvarande summa, 400 000 euro, svarar projektets partners för.

Aktiviteterna i pipelinen inkluderar nätverksmöten och seminarier.

Projektet ska resultera i lösningar, finansierings- och betalmodeller för olika slags organisationer och användarkategorier.

Dessutom ska deltagande kommuner och kommunala bolag genomföra olika investeringar i elfordonssystem, exempelvis laddinfrastruktur för privatbilister.

– I den tekniska utvecklingen kring elfordonssystem finns det en stor grupp framtida köpare som har en viktig roll att driva utvecklingen framåt, men som saknar information om tekniken. I vårt projekt kan vi samla aktörer och skapa paket av tjänster och bygga upp en kunskap hos de företag som vill använda den nya tekniken, säger Mats Larsson, projektledare på IUC Syd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078