23948sdkhjf

Stort utländskt intresse för Västsveriges fordonsindustri

Enligt Business Region Göteborg har antalet påstötningar från intressenter ökat kraftigt.
Nyligen arrangerades Automotive Gothenburg Networking Event där flera intressenter deltog.

– Vår region är glödhet för investeringar och etableringar. Samtidigt är internationella samarbeten och utbyten av kunskap och kontakter en förutsättning för att skapa ökad tillväxt i regionen, säger Per Österström, gruppchef för fordon- och transport på Business Region Göteborg (BRG) enligt ett reportage på organisationens hemsida.

Ett 40-tal företag deltog på eventet som hölls på Lindholmen Science Park.

– Här har de fått en introduktion till olika delar av det västsvenska fordonsklustret samtidigt som företagen kunnat presentera sig för varandra, säger Per Österström.

Finland Business Hub, som deltog vid eventet, har som mål att fem finska företag ska göra affärer med västsvenska företag och att minst ett av dessa ska etablera sig här under året.

– Många irländska it- och elektronikföretag är fantastiskt framgångsrika och har mycket att erbjuda fordonsindustrin. Göteborg är det givna stället att hitta in på den marknaden, säger Irlands innovations- och forskningsminister John Halligan, som var en av deltagarna.

BRG arbetar för hela regionens näringsliv. Organisationen ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093