23948sdkhjf

De tar hem ännu en svensk affär

"Det börjar lossna ordentligt nu. Vi räknar med fler svenska avtal och utrullningar genom våra agenter i Tyskland, Tjeckien och Danmark."
Det är Linköpingsföretaget Edeva det handlar om. Företaget tillverkar Actibump som är ett dynamiskt farthinder. Men det blir bara ett hinder för den som kör för fort.

Bussar får inte köra för fort men de får en ostörd framkomlighet så länge de håller hastighetsgränsen. Bussförare, resenärer och fordonet påverkas negativt av traditionella hastighetsåtgärder även inom skyltad hastighet. Med Actibump undviks detta och man kan därmed få en mer komfortabel, snabbare och energieffektivare kollektivtrafik.

– Det börjar lossna ordentligt för oss nu. Jag räknar med fler affärer här hemma genom Trafikverket och Malmö stad. Sedan har våra agenter i Tyskland, Tjeckien och Danmark saker på gång. Men det är givetvis alltid svårt att säga exakt när det kommer att leda till att konkreta avtal skrivs under, säger företagets vd David Eskilsson till Metal Supply.

Den senaste utrullningen är i Karlstads kommun. Under sommaren sätter de upp nya kantsten och bygger en ny hastighetsbegränsande åtgärd på en gata. De har valt det nya farthindret, Actibump, som sänks ner i marken istället för den klassiska vägbulan.

– Malmö är en annan intressant marknad. De rullar ut väldigt mycket elbussar där nere och det finns en stor potential för oss att ta hem affärer i och med det, säger David Eskilsson till Metal Supply.

Det finns för närvarande drygt 35 Actibump-enheter installerade i Sverige. Dessa finns i Malmö, Linköping, Västerås, Helsingborg, Uppsala, Karlstad, Ystad och i betalstationen på Öresundsbron.

Edeva grundades år 2009 och bland kunderna finns kommuner, städer, offentliga myndigheter, universitet, vägtullstationer, logistikcenter, industrier, hamnar och flygplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078