23948sdkhjf

Snabba fräshuvuden från Mitsubishi

Företaget breddar utbudet vad gäller pinnfrässystemet iMX.
iMX är ett pinnfrässystem som ska kombinera fördelarna med både solida hårdmetallfräsar och vändskärsfräsar, enligt ett pressmeddelande från Mitsubishi Material.

Kostnaden för extra långa hårdmetallpinnfräsar kan undvikas genom användning av utbytbara fräshuvuden, vilket minskar tidsåtgången för utbyte av slitna verktyg eftersom huvudet enkelt kan skruvas bort från skaftet istället för att som en konventionell solid pinnfräs demonteras från en chuck eller krymphållare.

Senaste tillskotten i iMX-serien är två nya typer av fullradiehuvuden och två nya hårdmetallsorter, EP8110 och EP8120, speciellt framtagna för bearbetning av härdat stål och har en ny flerskiktsbeläggning som har ökad vidhäftning mot substratet. Detta ska ge en bättre slitstyrka som behövs vid bearbetning av härdade material.

De två nya fräshuvudena iMX-B3FV och iMX-B2S är av fullradietyp med tre respektive två skäreggar. Den 3-skäriga har en stor spiralvinkelgeometri som är tålig mot urflisning och en stor bakåtsläppning vilket gör den lämplig för djupa axiella bearbetningar. Den 2-skäriga har en liten spiralvinkel vilket gör den idealisk för finbearbetning av härdade stål upp till 65 HRC.

Dubbla kontaktytor i hårdmetall

En betydande egenskap hos iMX är dubbla kontaktytor mellan fräshuvud och hållare vilket garanterar säkerhet och styvhet i princip att likna vid en solid pinnfräs.

Detta blir möjligt genom att de koniska delarna och flänsen på både fräshuvud och hållare är av solid hårdmetall och endast den gängade delen på huvud respektive hållare består av stål, som ska ge högre effektivitet genom ökade skärparametrar, förbättrad noggrannhet och inte minst tillförlitlighet.

Vidare handlar det om Smart Miracle-belagda huvuden i hårdmetallsorten EP7020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093