23948sdkhjf

Maskinbyggaren lyfter

"Vi ökar i lönsamhet, har bra marginaler och är ödmjukt tacksamma för att det går så bra."
Företaget det gäller heter Rapid Granulator och har sitt huvudkontor i Bredaryd i Småland. Metal Supply har rapporterat om dem flera gånger tidigare.

– Vi ökar i lönsamhet, har bra marginaler och är ödmjukt tacksamma för att det går så bra, säger vd Bengt Rimark till Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

Affärsidén är att öka lönsamheten för tillverkare av plastprodukter genom att tillverka så kallade granuleringskvarnar som hanterar olika typer av produktionsspill i plast. Företaget har de senaste 70 åren levererat över 100 000 kvarnar till kunder över hela världen.

Rapid grundades 1942 och har totalt 180 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Bredaryd och de har bolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore, Kina och Mellanöstern.

Med hjälp av ett nät med fler än 90 agenter och distributörer över hela världen skeppas produkterna ut till omkring 150 länder. Så mycket som 97 procent av Rapid Granulators produktion går på export.

– Vi ligger mitt i de småländska skogarna men finns i hela världen och är världsledande på det vi gör. Vi är som ett skrädderi. Varje maskin skräddarsys för kundens specifika produktion för att säkerställa att man får det absolut bästa granulatet, säger Bengt Rimark till Gnosjoregion.se.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062