23948sdkhjf

Så här lyckas du med automation och digitalisering

Automation Region lanserar nu i augusti en guide som ska underlätta för företagen när de överväger en automationsinvestering.
Guiden har utvecklats utifrån specialistkunskap och lång erfarenhet från branschen. Den är utformad för SME-företag och utgår från industrin.

Men behoven är likartade i de flesta branscher, påpekar Bernt Henriksen, senior automations- och produktionsspecialist, Automation Region och Eva Holmström, projektledare och ordförande i Automation Regions Affärsutvecklingsgrupp.

– Vi har erfarenhet av vad misstag kan leda till. Efter en förstudie kan projekt stanna upp, ofta på grund av osäkerhet om hur företaget ska gå vidare. Vi vill hjälpa medlemsföretagen att ställa rätt krav vid inköp av automation, säger Bernt Henriksen enligt ett pressmeddelande.

Guiden kommer bland annat att presenteras genom föreläsningar via nätet, på Automation Regions hemsida, vid frukostmöten samt workshops på olika orter och hos företag som är intresserade.

– För att kunna göra rätt val behöver du förstå hela processen och vikten av de olika. I organisationen behöver vi även involvera alla berörda, säger Eva Holmström enligt ett pressmeddelande.

Automation Region är en ideell förening/ett företagskluster och en centrumbildning vid Mälardalens högskola. Tanken är att knyta samman företag, myndigheter, forskning och utbildning. Syftet är att synliggöra automationsindustrin.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078