23948sdkhjf

De inviger test- och demoanläggningen

Wargön Innovation ska arbeta med att utveckla framtidens hållbara material.
Det var regionrådet Kristina Jonäng (C), ordförande Vänersborgs kommunstyrelse Marie Dahlin (S), infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), Högskolan Västs rektor Martin Hellström och Innovatums vd Martin Wänblom som drog i banden och invigde anläggningen.

– Vår inriktning är biobaserade och/eller resurseffektiva material. Främst har vi arbetat med cellulosa och textil men i nya applikationer. Vi har ett mycket bra samarbete med Högskolan Väst som ju är profilerade bland annat mot produktion och metall. Vi har även träffat IF Metall och LO i olika sammanhang, uppger Wargön Innovations verksamhetsledare Maria Ström för Metal Supply.

Närmare 100 besökare kom för att se den nya byggnaden där framtidens hållbara material kan utvecklas.

– Det här är en verksamhet som kan bli Sveriges nästa industriella revolution. Vem vet, om tio, femton år kanske detta är det stora industriklustret efter fordonsindustrin, sade infrastrukturminister Tomas Eneroth enligt ett pressmeddelande.

Wargön Innovations test- och demoanläggning har ytor för produktion, labb, produktvisningar och kontor. Anläggningen är central för att möjliggöra produktion av framtidens material.

Vargön är en tätort i Vänersborgs kommun i Västergötland. Den ligger fem kilometer sydost om Vänersborg och elva kilometer nordost om Trollhättan.

Anläggningen finns på samma område som det tidigare pappersbruket i Vargön låg på. Det lades ner för tio år sedan.

Hela innovations- och industriparken täcker ett område på över 200 000 kvadratmeter vid Göta Älv.

– Vänersborg satsar strategiskt på att etablera en hållbar industri. I framtiden hoppas jag att vi får se många klimatsmarta produkter som tillverkas i Vänersborg på marknaden, säger Marie Dahlin, kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg, enligt pressmeddelandet.

Wargön Innovation driver anläggningen som finansieras av Tillväxtverket (EU:s regionalfonder), Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen. Innovatum är huvudman för verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081