23948sdkhjf

Bakslag för Gränges i Nordamerika

Aluminiumföretaget fullföljer inte planerna på ett samriskföretag.
Det var i september förra året som Gränges tillkännagav sina planer på att sätta upp ett samriskföretag i Nordamerika tillsammans med japanska Mitsubishi Aluminum. Tanken var att tillverka avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin.

Nu meddelar Gränges i ett pressmeddelande att de inte fullföljer dessa planer. Det heter att "projektet inte är tillräckligt attraktivt ur ett risk/avkastningsperspektiv för Gränges del givet rådande förutsättningar".

De båda företagen kommer dock att fortsätta med en dialog kring framtida affärsmöjligheter.

Gränges uppger samtidigt att de är starkt engagerade i den nordamerikanska marknaden. Företaget utforskar också affärsmöjligheter för avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till fordonsindustrin i Nordamerika.

Gränges är en global leverantör av valsade aluminiumprodukter för värmeväxlarapplikationer och andra nischmarknader. Produktionsanläggningar finns i Sverige, Kina och USA. Dessa har en total årlig kapacitet på 420 000 ton. Företaget har cirka 1 600 medarbetare och omsätter mer än 11 miljarder kronor.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11