23948sdkhjf

De tar en affär på en robotcell

"Vi ser en mycket god efterfrågan. Nordisk industri investerar stort i automation."
Det är företaget Goodtech som ska leverera en robotiserad punktsvetscell till Permascand.

Affären gäller en helautomatisk robotcell med ABB-robotar som ska användas för punktsvetsning.

– Vi ser en mycket god efterfrågan. Nordisk industri investerar stort i automation, säger Goodtechs vd Johan Håkansson till Metal Supply.

Med hjälp av lösningen kan Permascand öka produktionen till en låg bemanning och med en bra flexibilitet för nya produkter. Det kan också ske med korta omställningstider.

Cellen är också designad för att ge en bättre kontroll och kvalitetssäkring av själva processen.

Ordervärdet är på cirka 10 miljoner kronor. Leverans av utrustningen sker under det första kvartalet nästa år.

– Goodtech är professionella och kundbemötande samt har snabba svarstider och bra stöd i teknologidiskussioner. Det var det som ledde till ett slutgiltigt förslag på utrustning och det som avgjorde Permascands val av leverantörspartner, säger Permascands vd Peter Lundström enligt ett pressmeddelande.

Permascand är ett globalt företag med fokus på tillverkning av katalytiska beläggningar, elektroder och elektrokemiska celler. Dessa används främst för vattenrening och den kemikaliska industrin. Företaget är lokaliserat i Ljungaverk, sysselsätter 110 medarbetare och har en så hög andel som 95 procent av sina kunder utanför Sverige. Permascand ingår som ett portföljbolag till en av Norvestors fonder.

Goodtech har omkring 350 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland. Företaget omsätter 700 miljoner norska kronor. Goodtech effektiviserar den nordiska industrin och har som vision att vara ”förstavalet för industriell effektivitet”.

De har runt 60 medarbetare i den svenska verksamheten där huvudkontoret ligger i Karlstad. Kunderna finns inom områdena industri, energi och infrastruktur.

– Vi har ett behov av att ta in ytterligare några personer till i verksamheten. Det rör sig om ytterligare två-fyra medarbetare, säger Johan Håkansson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078