23948sdkhjf

Tunnplåtsföretaget fördubblar lokalytan

"Vi har valt att satsa. Bland annat investerar vi i en ny pulverlack. Fler saker är planerade, någon flerop till och en robotiserad kantpress."
Blomdahls Mekaniska i Herrljunga i Västergötland har bedrivit verksamhet ända sedan 1942. Företaget är familjeägt och drivs idag av tredje generationen Blomdahl – bröderna Åke och Jan.

De tillverkar produkter i tunnplåt med stansning och bockning i små och medelstora serier.

Efter hela 76 års tid på samma ställe flyttar de ifrån sina ursprungliga lokaler. Skälet är att de inte längre är helt optimala även om flera utbyggnader har gjorts över åren.

De flyttar därför till andra lokaler i Herrljunga. De nya lokalerna, där tidigare företaget Talent Plastics bedrev verksamhet, är på 4 300 kvadratmeter och därmed i princip dubbelt så stora mot de tidigare.

– Vi var trångbodda i de tidigare lokalerna. Det är bakgrunden till att vi har valt att satsa lite. Bland annat gör vi en investering i en pulverlack i samband med det här, säger företagets vd Åke Blomdahl till Metal Supply.

En stor förändring är att det mesta av tillverkningen kommer att ske i en hall i större storlek vilket ger goda möjligheter att få ett bra flöde och överblick över produktionen.

Från början var de ett lokalt verkstadsföretag men med åren har de utvecklats till en underleverantör med ett erbjudande med kunder i flera länder. De har i dag cirka 30 medarbetare.

– Våra kunder finns inom industrier som elektronik, möbel, skyltar och bygg, säger Åke Blomdahl.

Placeringen i Herrljunga mitt i Västra Götaland ligger bra till. Inom en timme eller mindre går det att nå företaget från Göteborg, Jönköping, Borås, Alingsås, Falköping, Skövde, Skara, Lidköping eller Trollhättan.

– Vi planerar fler investeringar framöver om allt går som det är tänkt. Det handlar bland annat om någon flerop till. I planen finns också att köpa in en robotiserad kantpress, säger Åke Blomdahl till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141