23948sdkhjf

Konkurs för industritillverkaren med 180 medarbetare

"Vi har gjort vårt bästa för att rationalisera verksamheten men inte lyckats vända resultatet."
Det är AQ Segerström & Svensson i Eskilstuna som ansöker om konkurs. Företaget ingår i den stora verkstadskoncernen AQ Group.

AQ Segerström & Svensson omsätter cirka 250 miljoner kronor och har omkring 180 medarbetare i Eskilstuna. Företaget tillverkar främst plåtkomponenter och plåtkonstruktioner till fordonsindustrin

En ansökan om konkurs lämnades in till Eskilstuna tingsrätt måndagen den 20 augusti.

AQ Group köpte inkråmet i dåvarande Segerström Automotive i januari år 2009 efter en konkurs. Sedan dess har verksamheten haft problem med lönsamheten. Under det här året har förlusterna ökat ytterligare. Bolaget gick med hela 30 miljoner kronor i förlust bara under det första halvåret i år.

– Ägarna har under snart tio års tid tillfört bolaget kapital och då verksamheten fortsatt går med ökande förluster ser vi ingen annan utväg än att ansöka om konkurs. Vi har gjort vårt bästa för att rationalisera verksamheten, men inte lyckats vända resultatet. Personalen har varit lojal och jobbat hårt, men konkurrensen är global och stenhård, säger Claes Mellgren, styrelseordförande i AQ Segerström & Svensson, enligt ett pressmeddelande.

Som en följd av det här reserverar koncernen 70 miljoner kronor för kostnader i samband med konkursen.

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till industrikunder. Koncernen har totalt cirka 5 500 medarbetare, varav cirka 75 procent i tillväxtländer utanför Sverige. Förra året omsatte AQ Group 4,0 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062