23948sdkhjf

Självladdande elhybrider rekordsäljer

I Västeuropa är kvoten sålda elektrifierade modeller från Toyota Motor Europe så mycket som 58 procent – och i Sverige hela 65 procent!
Nästan hälften av tillverkarens sålda bilar i Europa är elektrifierade, enligt ett pressmeddelande.

Toyota Motor Europe ökade antalet sålda Toyota- och Lexus-bilar i Europa med sex procent till 560 000 under första halvåret 2018.

Detta jämfört med motsvarande period under 2017.

Under samma period ökade försäljningen av självladdande elhybrider med hela 23 procent (totalt 257 000) och de elektrifierade modellerna står nu för 46 procent av den kompletta Toyota- och Lexus-försäljningen i Europa.

Introduktionen av nya Toyota CH-R har blivit särskilt framgångsrik och av de 78 369 sålda bilarna är hela 85 procent självladdande elhybrider.

Ytterligare markanta signaler om att marknaden nu byter till elektrifiering är den omfattande försäljningen av Yaris Hybrid, Auris Hybrid och RAV4 Hybrid som samtliga slagit försäljningsrekord.

Lexus spår en fortsatt mycket kraftig efterfrågan på sitt modellutbud med åtta självladdande elhybrider.

– Vi gläds över vår starka utveckling under det första halvåret i år, mycket tack vare vår framgångsrika elektrifierings-strategi, säger Dr Johan van Zyl, president och vd för Toyota Motor Europe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094