23948sdkhjf

Två spännande halvdagar om underhåll

Företag som bjuder på egna erfarenheter från underhållsarbete och föreläsningar om drönare, digitala tvillingar och utbildning med hjälp av VR. Detta och mycket mer blir det på Underhållsdagarna.

Den 22-23 november är det dags igen för Underhållsdagarna, två halvdagar om underhåll som arrangeras av U&D (Metal Supplys syskonsida) och Riksorganisationen Svenskt Underhåll. Platsen är precis som förra året konferensanläggningen Skogshem & Wijk på Lidingö i Stockholm.

Christer Idhammar flyger in från USA för att inledningstala om att det inom UH idag ibland läggs för stort fokus på teknik. De bästa företagen fokuserar mer på ledarskap, processer och människor.

Därefter följer flera föreläsningar där olika företag bjuder på lärorika berättelser om hur de jobbar med sitt underhåll.

Anders Hansson är en av talarna. Han är teknisk chef på flygbolaget BRA. De runt 140 medarbetarna på tekniska avdelningen sysslar med flygplansunderhåll och felrättning när det behövs.

– Jag tänker tala om våra utmaningar, vad vi gör för att förbättra flygplanens tillförlitlighet och hur regelverket ser ut, säger han.

Er bransch måste vara väldigt speciell. Varenda grej måste fungera optimalt för konsekvenserna blir så allvarliga om något går snett.

– Ja, så är det. Vi har väldigt mycket standardiserade rutiner, som styrs av regelverk och flygplanstillverkarna. Men uppföljningen av utförda flygningar kan vi styra själva. Det är vårt reliabilityarbete, som vi gör en gång i månaden. Då går vi igenom vad som har hänt – vilka komponenter som har bytts, vilka fel som har uppstått och så vidare. En viktig del där är att finna trender så att vi kan jobba förebyggande.

Det fulla programmet finns på Underhållsdagarnas egen hemsida. Den som vill delta som åhörare eller utställare gör också anmälan på den sidan. Länken har du här nedan.

Christer Åkerlundh

 

Källa: http://www.underhallsdagarna.se/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078