23948sdkhjf

Stålgjuteriet ökar takten

"Vi planerar att bygga ut lokalerna. Tanken är att expandera verksamheten vad gäller renseri och efterbehandling. Skälet är helt enkelt att efterfrågan ökar."
Det är Smålands Stålgjuteri som satsar vidare i verksamheten. Företagets avsikt är bland annat att expandera lokalytan.

– Vi planerar att bygga ut lokalerna med 500 kvadratmeter. Tanken är att expandera verksamheten vad gäller renseri och efterbehandling. Skälet är helt enkelt att efterfrågan ökar, säger Boo Norell, ansvarig för marknad och teknik vid Smålands Stålgjuteri, till Metal Supply.

Bakgrunden är att trenden fortsätter att öka vad gäller 3D-printade sandformar för fåstyckstillverkning och serier.

Företaget har under några år arbetat med egna konstruktörer för att gjutanpassa produkter som tillverkas med andra metoder.

På materialsidan jobbar de med nya högkisel-legeringar för att öka hållfastheten i tunnare konstruktioner.

– Skälet är den starka trenden i fordonsindustrin där tillverkarna vill reducera vikten på det som de produceras, säger Boo Norell till Metal Supply.

Företaget har också investerat stort i verksamheten de senaste åren.

Smålands Stålgjuteri är ett familjeföretag i andra generationen med cirka 30 medarbetare och ägs och drivs av bröderna Per, Leif och Sven Ytterell.

Bolaget är beläget på det småländska höglandet eller närmare bestämt i Eksjö. De tillverkar och konstruerar stålgjutgods från 0,1 till 500 kilo samt legerat järn.

Företaget levererar mycket till pumptillverkare som Xylem Water Solutions och Sulzer Pump Solutions i Nordmaling. Även Valmet är en stor kund liksom olika tillverkare av skotare och skördare till skogssektorn som Indexator, Rottne och Komatsu Forest.

Bland övriga kunder finns Atlas Copco Portable OEM, Dellner, Hentec, Metso Power, Patria och SKF Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126