23948sdkhjf

Exotisk fräsning med Dormer Pramet

Ett nytt sortimentet är skräddarsytt för fräsning i ovanliga material, däribland titan och härdade legeringar.
Multiside-sortimentet från tillverkaren Domer Pramet utgörs av tre speciella skär – Multiside AD, Multiside SC och Multiside SD.

Dessa täcker en omfattande mängd olika operationer, från hörnfräsning, spårfräsning, kopierfräsning och planfräsning, till avancerad dykfräsning och grovbearbetning.

En viktig del i Pramet-serien är dess patenterade SideLok-fastspänningssystem.

Systemet ska vara extremt effektivt och säkert och ge vändskären hög stabilitet, i synnerhet vid femaxlig bearbetning av avancerade ytor. Som en konsekvens av detta erhålls höjda avverkningshastigheter även i svårbearbetade material.

Då det inte finns behov av någon centrerad fixering, vändskäret i sig besitter stor styrka, så kan en större del av skäret nyttjas.

En annan positiv egenskap med SideLok-systemet, enligt tillverkaren, är att man slipper ta bort skruvarna från kroppen när man vänder skären, vilket snabbar upp arbetet.

Ett omfattande utbud av vändskär och nosradiestorlekar från 0,4 till 6,0 mm finns tillgängligt, med spånbrytare designade för material som generellt används i härdade legeringar.

Nyttjande av Wiper-skär ska resultera i höjd ytfinish och den kompakta tanddelningen ska medföra kortare bearbetningstid och ökad produktivitet. För att ytterligare stärka särskilda arbetsområden kan Multiside-sortimentet tillhandahållas som anpassat verktyg för att motsvara diverse kundanpassade krav.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094