23948sdkhjf

Ökad efterfrågan för slangföretaget

Pirtek utökar turerna både i Stockholm och Göteborg.
Nu under hösten utökar Pirtek (tidigare Slangakuten) alltså sina turer.

För Stockholm och Göteborg stiger befintlig styrka på åtta respektive sex bussar till nio och sju.

18 slangbussar blir totalt 20. Dessa är fördelade på fyra regioner.

– Vi har vuxit stadigt sedan vi drog igång verksamheten i Sverige för tio år sedan. Hela tiden har fler och fler insett den ekonomiska vinningen med att spara sin tid. Inte minst i storstadsområden där det tar tid att ta sig genom trafiken. Vi utökar för att möta upp den efterfrågan som finns. Dessutom måste vi alltid ha en liten överkapacitet för att kunna hålla vårt löfte, att vara på plats inom en timme. Vår genomsnittliga ankomsttid ligger dock under halvtimmen, säger Pirteks Sverigechef Stefan Fallenius, enligt ett pressmeddelande.

Det är andra gången i år som de ökar kapaciteten. I våras gick de från 16 till 18 slangbussar.

Företaget är i Sverige verksamt runt Stockholm (inklusive Uppsala/Mälardalen/Nyköping), Östergötland, Göteborg (Västra Götaland och Halland) samt Skåne.

Pirtek Europe grundades 1998 i Storbritannien. Sedan dess har företaget växt till att bli en av Europas största leverantörer av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang.

Hösten förra året köpte de svenska Slangakuten.

Hela den europeiska verksamheten har för närvarande 185 servicecenter och över 740 slangbussar. Dessa finns i Sverige, Belgien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Irland och Storbritannien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126